Noi posturi de ofițeri la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București. A început sesiunea de înscrieri!

Noi posturi de ofițeri la Academia de “Poliție Alexandru Ioan Cuza” din București. A început sesiunea de înscrieri!

La adresa de email contact@jandarmeriaolt.ro se poate depune cererea de înscriere (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică).

Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”  își deschide larg porțile pentru noi tineri viitori polițiști 

Iată calendarul de admitere la cea mai importantă academie de profil din România, potrivit siteului jandarmeriaolt.ro

❗9 iulie— data limită pentru depunerea cererilor de înscriere (online);
❗14 iulie— data până la care va avea loc evaluarea psihologică;
❗21 iulie — termenul pentru depunerea documentelor necesare constituirii dosarului de recrutare;
❗18-24 august — evaluarea performanțelor fizice;
❗29-30 august— susținerea probei de evaluare a cunoștințelor;
❗5-29 septembrie — examinarea medicală.

Informații se pot obține și la numerele  de telefon 0249 437 901, 0249 437 904 – interior 24535 – Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, Serviciul Resurse Umane.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este o instituție de învățământ superior  înființată în 1991, care are ca scop pregătirea cadrelor de menținere a ordinii publice la nivel de instituție de învățământ superior.

Academia formează ofițeri și arhiviști pentru asigurarea nevoilor de personal ale MAI, care este beneficiar determinat principal al procesului formativ desfășurat în instituția de învățământ superior.

Prin organizarea în Academie a studiilor universitare în domeniile și la specializările propuse de MAI și aprobate conform legii se asigură identitatea profesiilor de polițist, polițist de frontieră, jandarm, pompier și arhivist, inclusiv sub aspectul formării necesare personalului menționat.

In anul 2020 Ministrul Educației, a anunțat că a retras acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție

Instituția se află în subordinea Ministerul Afacerilor Interne și are următoarele facultăți la care oferă studii de licență: Facultatea de Poliție (cu 6 departamente: Ordine și siguranță publică, Poliție judiciară, Drept public, Drept privat, Stiințe comportamentale și științe socio umaniste, Educatie fizică și pregătire militară) și Facultatea de Pompieri (inginer sau ofițer)

În luna octombrie 2020, Ministrul Educației, a anunțat că a retras acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza București.

Decizia a fost luată ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnalelor publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției.

În luna mai 2021, cele două școli doctorale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost desființate.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *