Florin Barbu, ministru Agriculturii: “Am prelungit Programul Tomata”

După preluarea portofoliului de  ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu s-a întors în Slatina, reședința de județ.

De menționat este faptul că demnitarul a fost prezent la deshiderea Pieței Producătorilor Olteni, din faţa Consiliului Județean Olt conform agendavirtuală.ro

„Mă bucur să mă întorc acasă, după o săptămână grea. Vreau să felicit conducerea Consiliului Judeţean pentru această idee care a fost transformată într-o tradiţie.

Pentru noi şi pentru toată lumea, patriotismul economic primează, trebuie să cumpărăm produse, legume, de la fermierii noştri, trebuie să îi ajutăm şi sunt sigur că împreună vom reuşi şi agricultura românească va merge din ce în ce mai bine.

Florin Barbu: “Am prelungit Programul Tomata”

Am avut o săptămână cu patru acte normative importante pentru fermierii noştri, iar unul dintre acestea a fost Hotărârea de Guvern prin care am prelungit Programul Tomata.

Din cauza schimbărilor climatice de primăvară, roşiile nu s-au copt şi pentru a nu grăbi coacerea, am hotărât prelungirea cu încă 15 zile.

Îi ajută foarte mult acest lucru pentru valorificarea celor trei tone pe care trebuie să aducă documente justificative şi, bineînţeles, să primească subvenţia”, a declarat demnitarul.

Tot domnia-sa a mai declarat:

“Am discutat despre viitoarele măsuri și programe ale PSD și le-am promis că anul viitor vom inaugura primele centre regionale de legume și fructe.
Vor fi în total 15 centre, construite în zonele legumicole, proiecte care vor fi realizate în parteneriat cu administrațiile locale și Casa Română de Comerț Unirea.
Nu mă voi opri până nu voi implementa acest program, până când nu vom de deschide toate centrele!” 

Tot potrivit celor de la agendavirtuală.ro  în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt a avut loc o întâlnire a sa cu producătorii olteni, unde s-au discutat teme de actualitate şi s-au prezentat problemele cu care se confruntă agricultorii Oltului.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *