Procurorii olteni mențin greva pe perioadă nedeterminată

Procurorii olteni mențin greva pe perioadă nedeterminată.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, procurorii au decis să continue greva, pe perioadă nedeterminată. Magistrații  protestează față de proiectul de modificare a pensiilor de serviciu.

Activitățiile urgente vor fi soluționate pe tot parcursul acestei perioade. In continuare vă prezentăm comunicatul magistraților olteni realizat ieri la reîntrunirea Adunării Generale a Procurorilor.

În data de 27.06.2023, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a
reîntrunit Adunarea Generală a Procurorilor, având pe ordinea de zi reanalizarea
situaţiei care a generat protestul, respectiv preconizatele modificări ale Statutului
Magistratului, sub aspectul condiţiilor de pensionare.

Având în vedere că prin Hotărârea Adunării Generale nr.2 din 20.06.2023 la
nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a fost adoptată, ca formă de protest,
suspendarea activităţii cu excepţia cauzelor urgente, iar motivele care au stat la baza respectivei hotărâri subzistă, s-a hotărât menţinerea, pe perioadă nedeterminată, a formei de protest adoptate prin Hotărârea Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr.2 din 20.06.2023”, se arată într-un comunicat.

Se consideră urgențe:

– În materie civilă: ordonanță presedințială, măsurile asigurătorii, suspendare provizorie executare, ordin de protecție, încuviințare executare silită

– În materie penală: cauzele în care sunt inculpați aflați sub imperiul măsurilor preventive, cauze de competența judecătorului de drepturi si libertăți, cauze în materia executării pedepsei, verificare măsuri preventive și măsuri asigurătorii, cauzele în care faptele pentru care sunt trimiși în judecată inculpații urmează să se prescrie”.

Despre mine

Daca iti place citeste si:

More From Author

+ There are no comments

Add yours