March 5, 2024

Călușarii romanațeni, moment de virtuozitate pe scena Teatrului Național din Caracal

Călușarii romanațeni, moment de virtuozitate pe scena Teatrului Național din Caracal.

Cu câteva momente în urmă  la Teatrul Național din Caracal a avut loc un spectacol folcloric al Ansamblului Folcloric Romanați condus de maestrul Daniel Voicu.

De asemenea în cadrul evenimentului  s-a desfășurat  și un moment de virtuozitate al călușarilor romanațeni conduși de Cristi Velea, coregraful Centrului Cultural Municipal “Radu Șerban”.

Prestația călușarilor a ridicat sala în picioare, astfel încât, spectatorii au aplaudat la scena deshisă acest moment, care cu siguranță în zilele următoare va fi urmărit îndeaproape de publicul caracalean.  De această dată locul de desfășurare se va muta la Teatrul de Vară, acolo unde acesta este cu mult mai generos, pentru o asistență așa cum merită acest eveniment cultural cu ani vechime la Caracal.

Prezentarea evenimentului a apartinut d-nei Monica Dumitru, nimeni alta decat coordonatoarea grupului Allegro din cadrul aceleiași instituții de cultură din localitate.

“Căluşul Românesc”  a continuat, an de an, din 1978, în săptămâna Rusaliilor,  la Caracal.

În toată această perioadă, pe scena festivalului au evoluat peste 1500 de formaţii de căluşari, căluşeri şi căiuţi, ansambluri folclorice însumând aproape 36.000 de dansatori.

În cadrul festivalului se organizează un simpozion căluşăresc care îşi propune, cu sprijinul specialiştilor în domeniu, elucidarea originii şi tainelor celui mai tulburător şi ameţitor dans românesc, unic prin varietate şi bogăţie de mişcări, purtând marca inconfundabilă a geniului nostru, urmărind în mod deosebit promovarea şi punerea în valoare a obiceiului căluşului, potrivit CNIPT Caracal 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Festivalul Internațional de Folclor “CĂLUȘUL ROMÂNESC”, ediția 52-a, va debuta mâine la Caracal
Next post Mario Păun, la un pas să își vadă visul cu ochii! Va juca cu greii din snooker-ul mondial

You cannot copy content of this page