Miliardarul Ion Țiriac turnător la securitate. 60 de ani în slujba Securității!

SURSA FOTO - Agerpress

Miliardarul Ion Țiriac turnător la securitate. 60 de ani în slujba securității! Document bombă semnat de celebrul om de afaceri Ion Țiriac, cel mai bătrân informator în viață?!

Ion Țiriac, un element bun, cinstit și atașat regimului

Documentul dovedește că fostul mare sportiv ar fi fost informator al Securității. Mai mult, Ion Țiriac era considerat de fosta Securitate ca fiind „un element bun, cinstit și atașat regimului”, potrivit raportului-document ce propunea recrutarea acestuia ca agent.

„Am primit la redacție un document olograf (foto) care atestă faptul că miliardarul Ion Țiriac a devenit informator al Securității încă din 1963”, anunță solidnews.ro.

Ion Țiriac a continuat să deservească instituțiile statului și după dispariția Securității

Dacă socotim faptul că Țiriac, în calitate de persoană publică, nu și-a autodenunțat niciodată această calitate de informator, putem presupune că, asemenea multora, a continuat să deservească instituțiile statului și după dispariția Securității, fapt ce l-ar face să fie, probabil, informatorul cu cea mai mare vechime din România, mai scrie aceeași publicație.

„Iată textul angajamentului scris și semnat de către Ion Țiriac:

Subsemnatul Țiriac Ion născut la 9 mai 1939, în Brașov, fiul lui Ion și al Ecaterinei, cu domiciliul în București, Str. Doamnei nr. 5, față de organele de securitate îmi iau următorul angajament:

Să ajut aceste organe în mod benevol, conștient fiind de faptul că îmi ajut patria cu anumite date ce interesează securitatea statului cu ocazia deplasărilor pe care le fac în străinătate. Mai mult citeste AICI!

Magnatul și-a pus toată averea într-o fundație privată din Panama

Magnatul și-a pus toată averea într-o fundație privată din Panama în care este membru și Klaus Mangold, fostul director executiv al gigantului Daimler, producătorul limuzinelor Mercedes.

SURSA FOTO - Agerpress
SURSA FOTO – Agerpres

Avocatul lui Țiriac spune că fundația este practic testamentul financiar al omului de afaceri.
Este gazda permanentă a lui Klaus Mangold pe domeniul său de vânătoare de la Balc și merg împreună la întâlniri oficiale.

Țiriac a comercializat în România automobilele produse de corporația Daimler, inclusiv marca Mercedes, încă de la începutul anilor 90.

În 2003, afaceristul român l-a cooptat pe executivul german în consiliul de strategie al unei agenții guvernamentale ca să stimuleze investițiile străine în România scriu cei de la Rise Project.ro

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *