Adrian Chesnoiu, prezent la FoodIntelForum, ediţia a-VII-a

Adrian Chesnoiu, prezent la FoodIntelForum, ediţia a-VII-a. 

Parlamentarul  a acceptat  invitația organizatorilor de a participa la cea de-a VII – a ediție a FoodIntelForum, găzduită de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Alături de personalități de excepție în domeniul agrobusiness-lui, producției alimentare, producției de băuturi, retail și HoReCa – antreprenori, experți, cercetători științifici, consultanți, decidenți,  Chesnoiu a prezentat unele aspecte ale lanțului scurt în industria alimentară – între tehnologie și tradiție.

 

“Dincolo de importanța temei, mărturisesc că este un subiect de analiză și intervenție politică care mă interesează de ani de zile. Lanțul scurt este un concept strategic care se poate traduce simplu prin scurtarea la maximum a ”drumului” produsului agroalimentar de la producător la consumator, eliminând cât mai mulți intermediari.De fiecare dată când am avut ocazia am intervenit și luat măsuri pentru a găsi soluții de scurtare a lanțului agroalimentar” a declarat Adrian Chesnoiu, deputat PSD Olt.

De asemenea, deputatul de Olt a ţinut să precizeze:

“Este important pentru fermierii români ca ei să își poată vinde produsele cât mai aproape de locul unde le produc și prin cât mai puțini intermediari. Beneficiul este nu numai pentru fermieri, ci și pentru consumatori.

Vor avea pe masă produse proaspete și la un preț corect, știindu-se faptul că fiecare intermediar adaugă un procent la prețul final, mărind prețurile de multe ori artificial. Ne așteaptă noi provocări în viitor, iar politica agricolă comună 2027-2034 bate la ușă!
Trebuie să fim pregătiți și cred cu tărie că împreună vom găsi cele mai potrivite răspunsuri!“, a conchis parlamentarul.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *