,

Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, proiect comun de Mărţişor

Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, proiect comun de Mărţişor

Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, proiect comun de Mărţişor.

Astăzi, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) – Centrul Regional Craiova și Agenția Națională Antidrog – CRPECA Craiova, în colaborare cu CJRAE Olt organizează o serie de activități preventive dedicate marcării Zilei Mărțișorului – 1 Martie în județul Olt.

În acest context, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Negreni și cei ai Liceului Teoretic “Mihai Viteazul”  Caracal au răspuns pozitiv și s-au implicat prin crearea de mărțișoare artistice și au transmis mesaje colegilor lor și implicit, publicului larg, astfel:

– Alege-ți prietenii cu grijă!, Stop traficului de persoane!, Oamenii nu au preț!, Alege să trăiești!, Primăvară de poveste – Alege viața!, Alege libertatea!, Mărțișorul meu antitrafic de persoane!, În regatul fericirii nu au loc traficanții – Fii liber!
– 1 Martie – Alege primăvara!, Mărțișorul meu antidrog!, Stop drogurilor!, Drogurileucid!, Viața are culoare! Trăiește viața în mii de culori! – Mărțișorul meu antidrog!

Specialiștii antitrafic și specialiștii antidrog au fost în mijlocul elevilor și cadrelor didactice, oferindu-le acestora informații în scopul conștientizării pericolelor asociate traficului de minori și a traficului de droguri, într-o manieră creativ-artistică și prietenoasă.

 “Elevii au primit sfaturi privind relaționările în mediul on-line, pe diferite aplicații și cu persoane diverse, mai ales în această perioadă, când sunt tot mai frecvente atacurile informatice, care pun datele personale și viața tinerilor în pericol, în contextul accesării mediului on-line în marea majoritate a timpului liber, atunci când navighează pe rețele de socializare sau când aleg să discute cu persoane necunoscute care se ascund în spatele unor ” profiluri” prietenoase.

Elevii au realizat că sunt lucruri importante, unul dintre ele fiind cel legat de viata și integritatea lor fizică și psihică, asa încât le-au fost de ajutor sfaturile și recomandările specialiștilor antitrafic și antidrog” se arată în comunicatul ANIPT.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories