Lucian Stroe, consilierul președintelui Uniunii Mondiale de Folclor – IGF

Lucian Stroe, vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România,  este consilierul președintelui Uniunii Mondiale de Folclor . El este noul consilier al  prof. Dr. Dorel Cosma, președintele Uniunii Mondiale de Folclor.
Potrivit publicației Ziarul Consens în perioada 1-5 septembrie, la Haifa, în Israel au avut loc alegerile pentru noul Birou Executiv al Uniunii Mondiale de Folclor pentru perioada 2023-2027.
Dorel Cosma a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Mondiale de Folclor cu sediul în Italia. La întâlnire au participat membrii din 20 de țări.

Uniunea Mondială de Folclor are în componență un număr de 52 de țări din întreaga lume

Uniunea Mondială de Folclor s-a înființat în anul 1949, la Nisa (Franța), și are în componență un număr de 52 de țări din întreaga lume. Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.) are ca activitate și misiune promovarea culturii populare, și corespondențele cu arta scrisă și arta cultă din întreaga lume.
Incepând cu anul 2008, I.G.F. organizează poate unul dintre cele mai asteptate evenimente culturale festive, premiile I.G.F. Gold Star (ex. „Oscar” în Folclor).
Aceasta manifestare se organizeaza în fiecare an in tari diferite, cu propuneri de sase/opt personalități din cultura intregii lumi.
Una dintre laureatele acestui premiu a fost regretata si marea interpreta de muzica populara, Emilia Bubulac.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *