Ion Doldurea: ” Peste 47 la sută din rețeaua de apă este schimbată în Caracal. 23 % din rețeaua de apă este formată din tuburi de azbociment care sunt interzise în UE”

Ion Doldurea: “Peste 47 la sută din rețeaua de apă schimbată în Caracal. 23 % din rețeaua de apă este formată din tuburi de azbociment, cancerigene, care sunt interzise în UE”
Cum am spus-o de multe ori la Caracal în acest moment se muncește și nu oricum.
Până în prezent , prin proiectul de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canal din municipiul Caracal au fost realizate mai mult de jumătate din lucrări, recepția lucrărilor urmând a fi făcută în acest an.
Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, ne informează care este stadiul de realizare a proiectului, cel mai amplu demers de reabilitare a infrastructurii de apă și canal a orașului.
“S-au finalizat aproximativ 60 la sută din lucrările pentru canal, aproximativ 19,2 km. Din momentul acesta poate fi utilizat, dar recepția finală nu a fost făcută și probabil va fi făcută până la sfârșitul anului.
Noi am recomandat să se încheie deja contracte cu cei de la Compania de Apă Olt  pe toate aceste străzi, pentru prima dată cu canal pe ele. In ceea ce privește rețeaua de apă s-a realizat aproximativ 47 la sută , reprezentând 28 de km de rețea apă”, a declarat edilul-șef. 
Tot domnia-sa a adăugat:

Ion Doldurea: “Ne bucurăm că totuși avem 47 la sută din rețeaua de apă schimbată”

“Atrag atenția că necesitatea schimbării rețelei de apă, în proporție de 23 la sută este formată din tuburi de azbociment, cancerigene, care sunt interzise în Uniunea Europeană.  Celelalte sunt metalice si se sparg din zece  în 1zece metri, plus că sunt colmatate, sunt ruginite și de aceea se impune neapărat să terminăm acest proiect. 
Ne bucurăm că totuși avem 47 la sută din rețeaua de apă schimbată în momentul acesta, dar nu este utilizată.
Ca să treci pe noua rețea este nevoie de un tronson întreg. Așa a fost conceput, înainte!

Ion Doldurea: “Au fost făcute acele cămine extrem de mari în intersecții pentru că aproape la fiecare stradă ai posibilitatea ulterior ca un defect să îl poți remedia”

Sistemul de apă era unul care dacă există un defect în Protoseni, trebuie să opresc în tot orașul. Sistemul  nou, presupune mult mai multe vane.  De aceea au fost făcute acele cămine extrem de mari în intersecții pentru că aproape la fiecare stradă ai posibilitatea ulterior ca un defect să îl poți remedia  oprind doar pe tronsonul respectiv. 

“Se vor da în funcțiune tronsoane întregi. Vom avea grijă să anunțăm din timp, vom avea grijă să băgăm echipe care să lucreze concomitent pe strada respectivă”

“Avem posibilitatea acum și se vor da în funcțiune tronsoane întregi din Bold, dar și din zona Fânărie, zona Gheorghe Magheru, Traian. In aceste zone se va trece de la reteaua veche la cea nouă. Vom avea grijă să anunțăm din timp, vom avea grijă să băgăm echipe cât mai multe pentru a se lucra concomitent pe strada respectivă. Este nevoie neapărat ca să nu mai oprim apa pentru tot orașul și să găsim soluții zonale.
Prin acest proiect căminul și branșamentul este făcut până la limita de proprietate”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *