Barbu Carla din Craiova, deținătoarea trofeului Vocea Romanațiului, ediția a-V-a

Barbu Carla din Craiova, deținătoarea trofeului Vocea Romanațiului. Ca în fiecare an timp de cinci ediții așa cum ne-am obișnuit Festivalul “Vocea Romanațiului”  este din ce în ce mai interesant și mai atractiv.

De fiecare dată organizatorii au încercat să promoveze muzica de calitate de la cele mai mici vârste până aproape de vârsta maturității.

Prin realizarea acestui festival regional organizat anual de către Liceul Teoretic “Ioniță Asan” din Caracal în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Olt s-a dorit promovarea tinerelor talente, valorile cultural-artistice și nu în ultimul rând a folclorului românesc.

Acest tip de festival a fost conceput ca și o rampă de lansare pentru toți copiii din zona Romanațiului, drept pentru care câștigătorii trofeului de-a lungul timpului s-au dovedit a fi piese grele la concursuri naționale având rezultate excepționale la Show-uri TV muzicale precum: Next Star, XFactor și Vocea României.

Și anul acesta, în cadrul ediției a V-a, muzica de calitate a fost prezentă pe scena Teatrului Național din Caracal, astfel încât trofeul “Vocea Romanațiului” a fost obținut de oconcurentă care a interpretat piesa Să mori de dragoste rănită, compusă în 1996 de Marcel Dragomir și cântată de inegalabila Angela Similea.

Numele său este Barbu Carla din Craiova, categoria de vârstă 11-14 ani, secțiunea Muzică Ușoară. Studiază muzica la Palatul Copiilor din localitate cu profesorul Miloșav Alin.

In cadrul acestei ediții a V-a a Festivalului Vocea Romanațiului, maraton, au fost înscriși nu mai puțin de 103 concurenți din localități precum: Caracal, Craiova, Slatina, Drăgănești Olt, Calafat, Desa, Corabia, București participând la secțiunile concursului: solist vocal, solist vocal-instrumentist, solist instrumentist, grupuri muzicale și tarafuri.

Municipiul Caracal  a fost onorat în cadrul acestui eveniment al cărui suflet este Dana Cernat, profesor la Liceul Teoretic Ioniță Asan din Caracal să aibă oaspeți de seamă din țări ca : Franța, Grecia, Germania și Italia care s-au aflat ca spectatori la acest eveniment maraton desfășurat pe întreaga durată a zilei. Oaspeții au venit în Caracal în cadrul proiectului Discover, and Share Our Cultural Heritage însoțiți fiind de profesorii lor coordonatori.

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *