,

Politehnica Bucureşti are sucursală la Slatina. Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, prezent la inaugurare

Politehnica Bucureşti are sucursală la Slatina. Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, prezent la inaugurare

Politehnica Bucureşti are sucursală la Slatina. Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, prezent la inaugurare. 

Deschiderea unei filiale a Universităţii Politehnice Bucureşti la Slatina a fost anunţată în mod oficial, astăzi, printr-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Olt.

Prezenţi la eveniment au fost: primarul Emil Moţ, preşedintele CJ Marius Oprescu, rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete, dar şi alţi reprezentanţi ai prestigioasei universităţi.

In locul fostului Liceu Agricol din Slatina va fi înfiinţată o sucursală a Universității Naționale de Știința și Tehnologie – Politehnica București.

“Astăzi, cu mândrie, am anunțat înființarea unei sucursale a Universității Naționale de Știință și Tehnologie – Politehnica București aici, la Slatina, în incinta fostului Liceu Agricol, care găzduiește de ani de zile o filială a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Astfel vom avea un adevărat campus universitar.Prin acest parteneriat, oferim infrastructura necesară pentru formarea viitoarelor generații de ingineri și specialiști în tehnologie.

Este un pas semnificativ către dezvoltarea educației și a potențialului nostru local. Mulțumim Politehnicii pentru încrederea acordată și suntem mândri că putem contribui la formarea oamenilor de valoare din comunitatea noastră” a declarat Emil Moţ, primarul Slatinei.

POLITEHNICA București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. În anul 1832, aceasta este reorganizată în Colegiul de la Sfântul Sava.

La 1 octombrie 1864, a fost înființată “Școala de Poduri și Sosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine “Școala de Poduri, Șosele și Mine”, cu durata studiilor de 5 ani.

Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capătă o nouă structură, sub denumirea de “Școala Națională de Poduri și Șosele”; la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

Despre mine

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories