Mihai Cristina, noul preşedinte a Partidei Romilor Pro Europa – Olt

Mihai Cristina, noul preşedinte a Partidei Romilor Pro Europa – Olt.
Ieri, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina, în prezența a 620 de invitați și delegați, Mihai Cristina a fost aleasă președintele Partidei Romilor Pro Europa-Olt.
De asemenea în cadrul acestui eveniment romii olteni şi-au ales noua conducere la nivel judeţean în prezenţa lui Mario De Mezzo, prefectul de Olt şi a lui Ionuţ Ivan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Anunţul lui Mihai Cristina, noul preşedinte al romilor din judeţul Olt, a fost postat pe pagina personală de facebook:
“Astăzi, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina, în prezența a 620 de invitați și delegați, am trăit împlinirea de a fi aleasă președinte a Partidei Romilor Pro Europa Sucursala Olt.
Am avut placerea de a avea alături prieteni vechi și colaboratori noi, am trăit emoția de a observa că acești oameni cred în mine și le promit că nu îi voi dezamagi. Când spun asta mă gândesc în primul rând la domnul președinte al Partidei Romilor, Nicolae Păun și pe secretarul de stat, președintele Agenției Naționale pentru Romi și prim-vicepreședinte al Partidei Romilor, domnul Paraschiv Iulian.
Alături de mine la acest eveniment am fost onorată de participarea și susținerea domnului Mario Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, a domnului Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, a doamnei Angela Nicolae, managerul Spitalului Județean de Urgentă Slatina, a doamnei Alina Gongea, inspector școlar pentru minorități în cadrul ISJ Olt, a domnului primar Ioana Mihai.
Foto: Andi SARBU
Am avut în jurul meu lideri naționali, colegi, colaboratori și prieteni.
Alături de vechii colaboratori și împreună cu echipele organizațiilor recent înființate ne propunem ca până la finalul anului sa înființăm noi organizații locale prin cooptarea în rândul Partidei Romilor a unor oameni pregătiți, înțelepți și capabili de performanță.
Țelul nostru comun este să ajutăm comunitatea de romi să își urmărească propriile interese, sa devenim un partener de dialog social credibil, un etalon de stabilitate și coeziune”, se arată în comunicat.
Partida Romilor Pro-Europa nu este un partid politic ci o asociatie care s-a constituit la data de 19 martie 1990 sub denumirea de Partida Romilor și a dobândit personalitate juridică la data de 03 aprilie 1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București.
Aceasta este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea Roma din România, al cărei președinte este Nicolae Păun, deputat din partea acestui partid în Parlamentul României.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *